Forskning på Goji bær

Forskerne mener at gojibær har en rekke helsebringende egenskaper. Her skriver vi litt om forskning på goji-bær og om funnene i de ulike studiene. 

Se også:

Forskning på gojibær de siste årene

Det har blitt gjort en rekke studier på goji-bær, og det er vitenskapelig påvist at disse små røde bærene kan ha blant andre følgende helsefremmende egenskaper.

  • Gojibær er perfekt for restitusjon etter trening
  • Gojibær kan forebygge kreft
  • Gojibær kan forbedre immunforsvaret
  • Goji bær kan ha anti-aldrende egenskaper
  • Gojibær inneholder 18 aminosyrer og 21 mineraler og sporstoffer
  • Gojibær kan øke sexlysten

Goji-bær som restitusjon etter trening

Visste du at Goji-bær inneholder hele 12% proteiner? En så høy andel proteiner er særdelses uvanlig når det gjelder frukt og bær. Det høye proteininnholdet i kombinasjon med alle vitaminene og mineralene gjør derfor bærene til perfekt mat for restitusjon etter trening.

Velg økologiske Gojibær

Enkelte typer gojibær dyrket på vanlig måte kan inneholde giftstoffer fra plantevernmidler og gjødsel. Velg derfor økologiske gojibær, fri for sprøytemidler. 

Her får du kjøpt økolog iske Gojibær

Gojibær mot kreft

Flere studier har identifisert anti-kreft egenskaper hos Goji-bær. Goji-bær inneholder polysakkarider (naturlige komplekse karbohydrater) og en studie fra 2001 viste at disse polysakkaridene kan hemme cellevekst som fører til leukemi.

En studie i 1994 viste at polysakkarider fra Goji bær kombinert med en standard kreftmedisin var 2,5 ganger mer effektiv på svulstene enn med kun bruk av kreftmedisin alene.

Goji bær er bra for immunforsvaret

Immunforsvaret trenger en rekke vitaminer og mineraler for å fungere effektivt. Goji-bær, som er en av de mest næringstette matvarene vi kjenner til, inneholder en rekke av vitaminene og mineralene som immunforsvaret er avhengig av for å fungere. Dessuten har flere studier vist at inntak av Goji-bær har en sammenheng med økt produksjon av T-celler. Det er T-cellene beskytter kroppen mot trusler utenfra.

Næringsinnhold Goji bær

Forskning på gojibær viser at goji-bær kan forebygge for tidlig aldring

Frie radikaler i kroppen er den primære årsaken til at vi eldes. Frie radikaler er ustabile oksygen molekyler som avledes av blant annet forurensning, røyking og inntak av alkohol, men også av mosjon og til å med det å puste. Forskere tror at angrep fra frie radikaler på cellene kan være årsak til aldring og en rekke sykdommer som kreft og hjertesykdommer. Dette er en nedbrytningsprosess, og er den samme prosessen som skjer når metaller ruster og oppkuttede epler blir brune.

Antioksidanter er nødvendig for å nøytralisere de frie radikalene. Antioksidanter fører til en beskyttende barriere som bidrar til å holde våre organer, hud, hår, muskler, ledd og blodårer ved like, og slik forebygges aldring. 

Goji-bær inneholder et høyere antioksidantnivå enn noen annen matvare vi kjenner til. Dette ble oppdaget av forskere ved Tufts Universitet i USA, det samme universitetet som utviklet orac-testen som analyserer nivået av antioksidanter i maten.

Lyst å prøve disse sunne bærene selv?

Goji-bær smaker godt og kan strøs i frokostblandinger, dyppes i sjokolade eller spises for seg selv som sunt snacks. Enkelte typer gojibær dyrket på vanlig måte kan inneholde giftstoffer fra plantevernmidler og gjødsel. Velg derfor økologiske gojibær, fri for sprøytemidler. Her får du kjøpt økologiske Gojibær

Tørkede rå Gojibær

Selv om bærene er tørket, inneholder de svært store doser C-vitaminer og bærene har også en betyderlig mengde vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6 og vitamin E. Gojibær er rike på aminosyrer og spor-mineraler som sink, jern, kobber, kalsium, germanium og selenium. 

© 2015 Alle rettigheter reservert.

Lag din egen hjemmeside gratisWebnode