Acai bær

Visste du at Acai-bær inneholder hele 5,9 gram fiber per 100g? Dessuten har Acai har et høyre innhold av antioksidanter enn noe annen matvare vi kjenner til. 
 

Acai er egentlig et palmetre som blir dyrket pga de sunne fruktene eller bærene – acaibærene. Acaitrærne vokser vesentlig i sump og på elvesletter i Sør- og Mellomamerika. Frukten er liten, rund og mørk lilla steinfrukt med omkring 3 cm omkrets, utseendemessig lik druer, men mindre saftig. 

Du får ikke tak i acai som friske bær. De er alt for skjøre og må fryses i form av fruktkjøtt eller juicerett etter plukking. Du kan også få tak i frysetørret pulver. Begge disse produktene har bevart et høyt innhold av antioksidanter, vitaminer, mineraler og omega3 syrer. Acai bær inneholder høyere nivåer av antioksidanter enn blåbær.

Bærene kan også brukes i for eksempel yoghurt, saft, frokostblandinger, syltetøy og kosttilskudd.

Her kan du lese mer om følgende temaer: 
 
 
 

Dette skriver avisene om acai bær:

Bæret er proppfullt av antioksidanten antocyanin - det er f.eks. mer enn ti ganger så mye antocyanin i acaibær som i rødvin. Amerikanske forskere har dessuten funnet ut at acaibær angriper kreftceller. Et forsøk viste at bæret ødela opptil 86 prosent av leukemicellene hos kreftpasienter. Bæret skal også kunne gi bedre restitusjon og utholdenhet for deg som trener. 

Kilde: https://iform.nu/sunn-mat/supermat/acai-det-nye-superbaret

 
 

acai bær

© 2015 Alle rettigheter reservert.

Lag din egen hjemmeside gratisWebnode