Rå kakao

 
At kakao er rå, betyr at den er laget av økologiske hele kakaobønner, uten noen form for varmebehandling eller tilsetning av kunstige fyllstoffer, melkeprodukter eller andre tilsetningsstoffer. Slik beholdes flest mulig av de mange næringsstoffene som finnes i kakao og sjokolade slik at kakaoen blir utrolig sunn
 
Rå kakao inneholder mye protein, sunt fett, vitamin A, antioksidanter og livsviktige mineraler som kalsium, jern og magnesium. Her kan du se hele næringsinnholdet i kakao
 
Forskere har funnet at jevnlig inntak av rå kakao og andre sunne sjokoladeprodukter kan bidra til å senke blodtrykket, redusere risikoen for diabetes 2, hjertesykdom og flere andre sykdommer.  
 
Mye av hemmeligheten bak de mange gode egenskapene til rå kakao, er at ved tradisjonell behandling av kakaobønner blir kakaobønnene soltørket, fermentert og brent. Temperaturene ligger opp mot 100-150 grader. Rå sjokolade blir ikke brent, men kun soltørket og fermentert.
 
Flavonoider er en type plantestoffer som forskerne antar har en god innvirkning på helsen vår. Det er flavonoidene epikatechin og katechin som gir bittersmaken i rå kakao og mørk sjokolade. Noen av disse plantestoffene ødelegges ved sterk varmebehandling og bearbeiding, så helsegevinsten er høyest i de forsiktig bearbeidede variantene, som for eksempel rå sjokolade og rå kakao. Derfor er det mest fornuftig å velge sunn sjokolade og sunne sjokoladeprodukter, det vil si produkter med minst mulig sukker and andre tilsetningsstoffer. 

Prøv sunne produkter av rå kakao: 

Rått økologisk kakaopulver fra Peru

Kakaopulver er knuste kakaobønner. Dette er100% rå og økologisk kakao, så du kan spise så mye du vil av dette kakaopulveret. Ekstremt rikt på antioksidanter og andre næringstoffer som kroppen din trenger og fullstendig fritt for ting du ikke har godt av. 

Her kan du se en oversikt over nettbutikker som selger sunne produkter laget av rå kakao

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rått økologisk kakaopulver fra Peru

Kakaopulver er knuste kakaobønner.  Spis så mye du vil av dette kakaopulveret. Ekstremt rikt på antioksidanter og andre næringstoffer som kroppen din trenger og fullstendig fritt for ting du ikke har godt av. Prøv her

Rå økologiske kakaobønner 

Studier av Kuna-indianerne som har et svært høyt konsum av kakao har vist at disse er tilnærmet fri for høyt blodtrykk også i høy alder. Mange av stoffene i kakaobønnene kan bidra til å redusere symptomene og risikoen for hjerte/karsykdommer, redusere smerter og gi økt muskelkraft. 

Kakaonibs

Kakaonibs kommer fra kakaobønner og er laget ved at skallet er tatt av bønnene og den er knust i mindre biter. Disse kakaonibsene er rå og økologiske. Kakaonibs har et høyt innhold av blandt annet magnesium, svovel, og antioksidanter. Disse stoffene kan bidra til et sunt hjerte, virke stressreduserende og mye mer. 

Disse sunne kakaonibsene kan du få kjøpt her.

 

rå kakao

© 2015 Alle rettigheter reservert.

Lag din egen hjemmeside gratisWebnode